Nyt kun on kirjaimiin saatu vähän muotoa ja paksuutta, voidaan puhua mitä niihin lisätään, jotta saadaan piissille vähän persoonallisuutta. 3D:llä, kiilteillä, halkeamilla, fillillä ja taustoilla voidaan piissiin saada ripaus seksikkyyttä.
Sarjan ensimmäinen osa löytyy täältä.
Piissiin voi saada monimutkaisuutta piirtämällä kirjaimet osittain toistensa päälle, yhdistämällä kirjaimia ja lisäämällä niihin muotoja, esim. nuolia, irtoavia palikoita, sydämiä yms. Näitä ”härpäkkeitä” voidaan käyttää myös täyttämään tyhjää tilaa kirjainten välissä. Piissin ja kirjainten monimutkaisuus vaikuttaa tietysti piissin luettavuuteen – osa haluaa että teksti on kaikille helposti luettavissa, kun taas toiset haastavat katsojaa selvittämään mitä tekstissä lukee. Alhaalla kuva piissistä vaihe vaiheelta, kuvan on lähettänyt joku teistä lukijoista, joten propsit sulle kuka ikinä oletkaan!
- Lyijykynäsketsit kirjaimista, kahteen ensimmäiseen kirjaimeen lisätty nuolta, sydäntä ja ylimääräistä palleroa. A –kirjaimen alaosaa on liioiteltu ja se täyttää A:n ja P:n väliin jäävän tyhjän tilan.
- Sketsiä on puhdistettu eikä kirjainten sisällä ole enää sinne kuulumattomia viivoja. Valumia ja palikoita lisätty sekä A –kirjaimeen tehty pieni liitos.
- Lyijykynän jäljet vedetty uudelleen mustalla tussilla.
- Hahmotukset lyijärillä 3D:stä ja vahvistettu linjoja. 3D suunnattu alavasemmalle.
- 3D vahvistettu mustalla tussilla.
3D, värit ja kiilteet.
3D ja varjot tekevät piissiin paljon ja ne tuovat kirjaimille syvyyttä, mutta saattavat aiheuttaa monimutkaisissa piisseissä pientä päänvaivaa. Helpoin tapa aloittaa 3D:n treenaaminen on piirtää 3D samaan suuntaan (1 pakopiste) ja pitää ne saman levyisenä joka paikasta. Muista pitää 3D saman muotoisena kuin itse kirjain!
Suurin ero näillä kahdella on se, että 3D on kirjaimissa kiinni toisin kuin varjo, joka jää kirjainten taakse valon tulosuunnasta riippuen. Yleensä nämä jätetään tekemättä jos kirjain menee toisen kirjaimen päälle, mutta jokainen tekee loppujen lopuksi siten miten itse haluaa.
Värivalinnat on sinun oma valinta, enkä niistä ihan hirveästi kirjoittele. Vastavärit komppaavat aina toisiaan, siinä se. Katsele ympärillesi ja etsi sinun silmääsi miellyttäviä väriyhdistelmiä ja tee niillä mitä huvittaa. Kiilteet yleensä tulevat huippuvalokohtiin eli sinne, missä valo heijastuu eniten. Valon tulosuuntaa kannattaa ja pitääkin käyttää hyväkseen, sekä päättää se jo sketsausvaiheessa.
Jos haluat lisätä kirjaimiisi lohkeamia tai irtoavia palikoita, kannattaa miettiä mihin ne kuuluvat. Esim, murtumien lähettyvillä voi olla irtoavia palasia, valumia voi olla siellä mihin maalia kertyy paljon, jne.
Siinäpä sitä olikin. Seuraavassa osassa tarinaa suuttimista ja viivan paksuuksista. Kuvia ja kommentteja saa laittaa, loppuun vielä kuva lukijan lähettämästä valmiista piissistä.
Sorry, the comment form is closed at this time.